RSS   Help?
add movie content
Back

Arti ' Kok

  • Garni 2215, Armenia
  •  
  • 0
  • 90 views

Share

icon rules
Distance
0
icon time machine
Duration
Duration
icon place marker
Type
Siti Storici
icon translator
Hosted in
Javanese

Description

Candhi iki dibangun ing abad kapisan MASEHI dening King Tiridates aku saka Armenia lan construction iki dibiayai thanks kanggo dhuwit sing armenia king ditampa saka Kaisar Nero sak riko kanggo Roma. Candhi iki darmabakti kanggo gusti allah Mithras. Ing gendheng saka bangunan wis didhukung dening 24 kolom saka Ion supaya. Boten kados liyane greco-Romawi kuil, Garni wis basalt basa. . Numpes dening lindhu ing pihak abad, iku wis dibuka ing taun 1979 karo bahan asli, kang nalisir apa wis kerep kedaden ing Roma, padha ora digunakake kanggo mbangun bangunan liyane, nanging padha kiwa nilar ngendi padha. saka kapentingan tartamtu sing termal siram, dumunung ing sisih lor saka situs, kang wis uga-wadi panas sel. Fikri, ing panggonan angkatan laut yunani uga ana lèmpèngan sing disambungké nganggo canthèlan saka logam lan tali kulit.. Salah siji saka prasasti ing yunani maos :" Kita makarya tanpa nampa apa-apa". Sawise konversi Armenians kanggo Kristen, sawetara pasamuwan-pasamuwan lan palace saka katholikos padha dibangun ing wates saka beteng: malah saka bangunan iki, kaya kabeh wong liya (kajaba kanggo temple), mung sawetara reruntuhan tetep. Ing abad kaping papat nalika Armenia iki diowahi kanggo Kristen raja-Raja saka negara digawe ing padaleman suci saka Garni sing panas panggonan ngendi mengko King Khosrov lunga berburu. Jambu klutuk, jambu batu f guaiava. Jejere candhi sing reruntuhan lan dasar saka Pasamuwan Kristen ing abad kapitu, numpes dening lindhu ing thev, kang ana akeh sing luwih dhuwur saka pagan candhi. Candhi iki wonder antarane kuil saka Wétan. Sawijining uniqueness dumunung ing kasunyatan sing iku mung conto saka Helenistik arsitektur ing tlatah saiki dina Armenia lan Caucaso.Il fantastic malang saka garni gorge serangan bayangan. Njaba santosa wilayah ana panggonan ibadah: pasamuwan darmabakti kanggo Maria, liyane darmabakti kanggo St. Mashtots, uga minangka reruntuhan monsatero saka Havuts Tar.

image map
footer bg