RSS   Help?
add movie content
Back

Casa del Fascio / Giuseppe Terragni

  • Casa del Fascio, 22100 Como CO, Italy
  •  
  • 0
  • 49 views

Share

icon rules
Distance
0
icon time machine
Duration
Duration
icon place marker
Type
Arte, Teatri e Musei
icon translator
Hosted in
Javanese

Description

Casa del Fascio sing dumunung ing ngarep Katedral Como minangka karya arsitek Fasis Italia Giuseppe Terragni. Dibangun minangka markas Partai Fasis lokal, banjur dijenengi Casa del Popolo sawise perang lan wiwit njabat sawetara lembaga sipil, kalebu stasiun Caribinieri lan kantor pajak. Direncanakake ing alun-alun sing sampurna lan setengah dhuwure 110 kaki, setengah kubus Casa del Fascio nggawe puncak geometri rasional sing ketat. Katon kaya Rubik's Cube raksasa, bangunan kasebut minangka game logika arsitektur sing serius. Saben papat fasad bangunan beda-beda, nggambarake tata letak internal lan kanthi irama ngimbangi spasi mbukak lan ditutup. Ing saben sisih kajaba elevasi kidul-wétan sing articulate undhak-undhakan utama, jendhela lan lapisan njaba bangunan digunakake ing kuwi cara kanggo nyebut atrium internal. Pintu mlebu mbukak ing balai tengah, sawijining pelataran sing ditutupi sing dilindhungi dening ruangan Direktori, kantor lan pendaratan. Banjir cahya dipérang dadi balok sing kapisah, sing dadi luwih gedhe ing papan sing dibutuhake. Rasa cedhak bisa diatasi kanthi nggunakake cahya, sing, terus-terusan dikontrol lan diatur, menehi kontinuitas ing ruang njero lan, ing wektu sing padha, nguatake hubungan antarane njero lan njaba. Terragni uga ngrancang perabotan: kursi, kursi lan rak, uga rincian kayata pegangan tangan, lawang, jendhela lan jendela, tangga lan kamar mandi. Asil kasebut minangka unicum, ing ngendi saben rinci minangka barang arsitektur sing njupuk bagéyan ing urip kabèh, pola meja padha karo pola bangunan. Furnitur dirancang kanggo ngasilake, lan iki ana sing anyar kanggo wektu kasebut: nganti saiki, arsitek-desainer wis ngrancang interior omah. Ing kene, obyek nyampur walnut, oak, beechwood utawa pinewood kanthi ndhuwur kaca opal abu-abu, ijo, putih, ireng, lan biru. Mario Radice ditugasake kanggo ngrancang lampu gantung ing kamar resepsi ing lantai siji lan sawetara panel sing dihiasi gambar propaganda politik, sing saiki wis ilang.

image map
footer bg