RSS   Help?
add movie content
Back

Kraton Knossos

  • Candia 714 09, Grecia
  •  
  • 0
  • 44 views

Share

icon rules
Distance
0
icon time machine
Duration
Duration
icon place marker
Type
Siti Storici
icon translator
Hosted in
Javanese

Description

Istana Minoan iki minangka papan sajarah, legenda, lan situs arkeologi sing paling jembar lan penting ing Kreta. Istana Minoan minangka sing paling gedhé, paling rumit, lan paling apik ing Yunani. Dumunung watara 20 menit kidul Heraklion. Istana Knossos didunungi nganti pirang-pirang ewu taun, wiwit ing endi wae ing milenium kaping 7 SM. Iki ditinggalake sawisé dirusak ing taun 1375 SM, sing uga dadi tandha pungkasane peradaban Minoan. Istana iki luwih saka 20.000 meter persegi lan paling gedhe saka kabeh struktur palatial Minoan. Iki dibangun saka pamblokiran ashlar, wis akeh jubin lan decorated karo fresko tenan ayu. Miturut legenda, kraton iki minangka sumber mitos Labyrinth. Iki minangka struktur sing digawe dening Raja Minos saka Kreta, kanggo nyegah makhluk mitos Minotaur, sing setengah sapi lan setengah manungsa. Pungkasane, makhluk kasebut dipateni dening Theseus. Penggalian pisanan sing nyipta bagean kraton ditindakake dening Minos Kalokairinos, pedagang Kreta lan antiquarian ing taun 1878. Sawetara wong liya nyoba nerusake penggalian kalebu W.J Stillman, Konsul Amerika ing Yunani, M Joubin, arkeolog Prancis. lan Arthur Evans, direktur Museum Ashmolean ing Oxford. Nanging, kabeh kudu nglirwakake usaha amarga ora gelem tuku wilayah kasebut kanthi rega sing dhuwur banget sing dijaluk para pemilik. Pungkasane ing taun 1898, nalika Kreta dadi negara merdika, kabeh barang antik pulo kasebut dadi properti negara lan ing taun 1900, penggalian ing situs kasebut diwiwiti ing sangisore pengawasan Arthur Evans.

image map
footer bg