RSS   Help?
add movie content
Back

banyu mancur Wallace

  • Rue du Volga, 75020 Paris, France
  •  
  • 0
  • 72 views

Share

icon rules
Distance
0
icon time machine
Duration
Duration
icon place marker
Type
Fontane, Piazze e Ponti
icon translator
Hosted in
Javanese

Description

Simbol Paris yaiku banyu mancur Wallace wesi sing kasebar ing saindhenging kutha. Sampeyan bisa ngisi botol banyu sing bisa digunakake maneh wiwit pertengahan Maret nganti pertengahan November (padha mandheg nalika musim dingin kanggo nyegah karusakan saka es). Wong Inggris, Wallace, mbiayai banyu mancur umum ing taun 1872 kanggo mbantu wong miskin ing kutha kasebut lan Charles-Auguste Lebourg ngrancang. Saben mademoiselle ngadeg ing posisi sing rada beda lan saben duwe kabecikan sing beda; kebecikan, kesederhanaan, amal lan, pas, sobriety. Non-profit Society of the Wallace Fountains kerja keras kanggo ngreksa banyu mancur Wallace sing apik. Departemen banyu Paris (Eau de Paris) tanggung jawab kanggo terus fungsine. Model sing beda-beda Rong model pisanan (model gedhe lan model terapan) disusun lan dibiayai dening Sir Richard Wallace. Rong model liyane digawe sawise sukses para leluhur sing diilhami dening gaya sing padha lan mirip banget. Desain sing luwih anyar ora kaya banget ing cita-cita estetika Wallace, sing ing gaya Renaissance sejatine kudu migunani, ayu, lan simbolis, saliyane minangka karya seni sing nyata. Model gedhe (ukuran: 2,71 m, 610 kg) Model gedhe iki disusun dening Sir Richard Wallace, lan diilhami dening Fontaine des Innocents. Ing pondasi watu Hauteville ana pedestal segi wolu sing papat caryatids ditempelake kanthi punggung diuripake lan tangane ndhukung kubah runcing sing dihiasi lumba-lumba. Banyu disebarake ing tetesan tipis sing metu saka tengah kubah lan tiba ing cekungan sing dilindhungi gril. Kanggo nggawe distribusi luwih gampang, rong cangkir wesi sing dilapisi timah sing dipasang ing banyu mancur kanthi rante cilik sing dikarepake dening wong sing ngombe, tetep dicelupake kanggo karesikan. Cangkir iki dicopot ing taun 1952 "kanggo alasan Kebersihan" kanthi panjaluk Dewan Kebersihan Umum Departemen Seine lawas. Model sing dipasang ing tembok (ukuran: 1,96 m, 300 kg) Model liyane Sir Richard.[1] Ing tengah pediment semi-bunder, kepala naiad ngetokake tetesan banyu sing tiba ing cekungan sing ana ing antarane rong pilaster. Loro goblets ngidini banyu diombe, nanging padha pensiun miturut hukum 1952 sing kasebut ing ndhuwur. model iki, biaya sethitik kanggo nginstal, iku wis akeh Unit bebarengan dawa tembok bangunan karo fokus kamanungsan kuwat, f.eks. rumah sakit. Iki ora kedadeyan, lan ora tetep saiki kajaba sing ana ing rue Geoffroy Saint-Hilaire. Model cilik (ukuran: 1,32 m, 130 kg) Iki pushbutton fountains prasaja sing siji bisa nemokake ing kothak lan Kebon umum lan ditandhani karo Seal Paris (sanajan sing diinstal ing Place des Invalides kurang segel iki). Padha akrab karo ibu-ibu sing nggawa anak-anake dolanan ing taman cilik ing Paris. Ukuran mung 4'-3" lan bobote 286 lbs., dheweke ditugasake dening walikota Paris luwih kerep tinimbang model adhine. Model koloni (ukuran: 2,50 m, luwih saka 500 kg) Model iki minangka pungkasan sing diwujudake. Wangun umum meh padha karo Model Gedhe lan caryatids diganti karo kolom cilik kanggo ngurangi biaya fabrikasi. Kubah uga kurang runcing lan sisih ngisor luwih mlengkung. Senajan 30 iki digawe, saiki isih ana loro, siji ing rue de Rémusat lan liyane ing avenue des Ternes.

image map
footer bg