RSS   Help?
add movie content
Back

Kastil Porrona

  • Via della Fiera, 12, 58044 Porrona GR, Italy
  •  
  • 0
  • 38 views

Share

icon rules
Distance
0
icon time machine
Duration
Duration
icon place marker
Type
Palazzi, Ville e Castelli
icon translator
Hosted in
Javanese

Description

Kastil Porrona minangka struktur benteng sing ana ing desa abad pertengahan Porrona, ing kotamadya Cinigiano. Panggonane ana ing alun-alun pusat bersejarah, ing pojok kulon pinggir tembok Porrona. Bèntèng iki dibangun ing abad tengahan dening Sienese, mung ing wektu nalika tembok sing mbatesi desa dibangun. Karya-karya kasebut rampung ing awal abad kaping telulas. Iku langsung dadi panggonan panggonan kanggo kulawarga bangsawan Sienese, wiwit abad kaping patbelas lan terus dadi panggonan Tolomei lan Piccolomini, sing padha kontrol liwat bèntèng lan kraton cedhak dumunung ing sisih tengah desa. Ing jaman Renaissance pungkasan lan, luwih tepat, ing awal abad kaping nembelas, struktur kasebut rampung dibangun maneh; pemugaran sakteruse digawa metu ing awal abad rong puloh ing gaya neo-Gothic wis revived unsur gaya ilang saka abad tengahan. Bèntèng Porrona madhep alun padha ngendi pasamuwan paroki San Donato dumunung. Tembok sisih njaba pas karo pojok kulon tembok. Struktur kasebut dumadi saka rong bangunan utama. Bangunan utama develops ing sawetara tingkat, karo façade looking menyang kothak pasamuwan rusak ing dhuwur tartamtu dening menara kang, protruding rada, dumateng ing telung rak; jendhela lancet siji sing mbukak ing tembok menara puncake karo lengkungan runcing. Menara kasebut munggah ing sadhuwure payon papat lan dimahkotai ing sisih ndhuwur kanthi tembok tembok sing khas. Ing sisih tengen bangunan utama ana awak liyane bangunan, saka dhuwur ngisor, kang culminates karo benteng puncak cordoned sing mengaruhi kabeh struktur. Tembok kabeh komplek ditutupi watu, kanthi lengkap nyumerepi unsur gaya abad pertengahan sing dadi ciri kabeh bangunan liyane ing desa kastil sing nengsemake.

image map
footer bg