RSS   Help?
add movie content
Back

Kastil Meleto

  • Località Castello di Meleto, 53013 Gaiole In Chianti SI, Italia
  •  
  • 0
  • 45 views

Share

icon rules
Distance
0
icon time machine
Duration
Duration
icon place marker
Type
Palazzi, Ville e Castelli
icon translator
Hosted in
Javanese

Description

Castello di Meleto munggah ing dalan State 408 sing nyambungake Valdarno menyang Siena. Bukti pisanan Meleto diwiwiti ing abad kaping 11, sawijining periode ing ngendi Bèntèng dadi biksu Benediktin saka Badia a Coltibuono. Jeneng "Meleto ing Chianti" pisanan kasebut ing taun 1256 ing Kitab Perkiraan Florentine Guelphs, minangka properti kulawarga feodal lokal. Thanks kanggo posisine, cedhak tapel wates antarane wilayah Republik Florence lan Siena, kastil pisanan dadi benteng Florentine utama ing wilayah kasebut lan sabanjure dadi salah sawijining benteng utama ing Terziere di Gaiole saka Lega del Chianti. Iki ndadekake kastil dadi mangsa sing diidam-idam ing antarane loro pesaing kasebut, sanajan ora nate ngalami karusakan serius. Struktur pemukiman sing sejatine isih katon saiki, sanajan owah-owahan sing ditindakake ing abad kaping 18: wangun segiempat sing ora teratur, meh trapezoid, kanthi anane ing tengah menara tetep, sanajan diturunake, nuduhake klasik. contone kraton-panggung. Ing taun 1478 bèntèng iki dikuwasani déning tentara Aragonese sing bersekutu karo Siena, nanging rong taun sawisé iku langsung direbut manèh déning wong Florentine sing nindakake karya-karya sing cukup kanggo nguatake struktur kasebut. Karya-karya 1480 isih utuh: loro menara bastioned silinder kuwat sing dilengkapi piranti pertahanan sing metu ing rong pojok sisih kidul - sing paling katon -, galeri bata, kanthi corbels lan lengkungan kanggo pertahanan pipa, ing loro pojok lor sing diproyeksikan menyang pinggiring gunung; benteng sebagean saka tembok sandiworo menyang dalan akses mung, selipan saka loopholes lan dhampar, sebagéyan ilang, bebarengan keliling saka tembok. Kanthi struktur pertahanan kasebut, ing taun 1529 Meleto kasil nolak pengepungan pasukan kekaisaran. Ing taun 1700 kastil iki diowahi dadi vila lan pertahanane sebagian dibongkar. Interioré, sing bisa dibukak nganggo pandhuan sing dibayar, wiwit jaman saiki kanthi kamar sing dihias lan fresco. Kanggo ndeleng, téater tartamtu saka 1742 lengkap karo pitu set asli. Meleto tetep dadi properti kulawarga Ricasoli nganti udakara telung puluh taun kepungkur, saiki dadi papan peternakan sing ngasilake anggur.

image map
footer bg