RSS   Help?
add movie content
Back

Kebun Raya Porto Caleri

  • Via della Boccavecchia, 45010 Rosolina RO, Italia
  •  
  • 0
  • 43 views

Share

icon rules
Distance
0
icon time machine
Duration
Duration
icon place marker
Type
Giardini e Parchi
icon translator
Hosted in
Javanese

Description

Kebun Raya, dumunung ing sisih kidul pesisir Rosolina Mare, jembaré watara 44 hektar. Digawe dening Wilayah Veneto ing taun 1990 ing wilayah sing banjur diumumake minangka Situs Pentinge Komunitas (S.I.C.) lan dadi bagean saka Taman Daerah Veneto saka Po Delta, tujuane kanggo ngreksa lingkungan alam unik sing nduweni minat ilmiah sing cukup akeh. . Kunjungan menyang lingkungan Kebon Raya pesisir bisa ditindakake kanthi telung dalan sing beda: sing cendhak, sing utamane mengaruhi alas pinus, sing penengah, sing kalebu kabeh lingkungan kajaba wilayah banyu payau sing teles lan sing luwih dawa. , sing uga kalebu sing terakhir. Vegetasi saka pasir Cedhak karo segara, vegetasi khas pasir sing gembur dumadi saka spesies pionir sing bisa adaptasi banget, kayata radastrello (Cakile marittima), calcatreppola (Xantium italicum), lan heather (Eryngium maritimum). Ing dunes pisanan, isih ora stabil, flora wiwit enrich karo unsur kayata bunting (Cyperus Kalli), gulma pantai (Agropyron junceum) lan vilucchio maritim (Calystegia soldanella). Ing sisih ndhuwur dunes iki dominasi tufts nglukis saka prickly esparto (Ammophila littoralis) kang constituting alangi kanggo angin, nemtokake akumulasi wedhi contributing kanggo pangembangan dunes piyambak. Ing sabuk dune mburi, fitur vegetasi sing beda bisa diamati gumantung saka tingkat stabilisasi sing diraih ing dinamika pangembangan dunes; mula ana tanduran kayata paleo (Vulpia membranacea), utawa randha pantai (Scabiosa argentea). noda Ing wilayah sing luwih mundur, vegetasi semak karo juniper (Juniperus communis) lan hillower (Phillyrea sp.) Ditetepake, sing minangka prelude saka semak semak Mediterania. Banyu tawar Ing endi papan banyu muncul, ing depresi infradunal, vegetasi kasebut diperkaya karo spesies hygrophilous kalebu balung (Typha sp.), Sedge (Cladium mariscus) lan jerami (Phragmites australis). alas pinus Alas pinus ing mburi, sing kasusun saka pinus maritim (Pinus pinaster) lan pinus watu (Pinus pinea), minangka asil reboisasi sing ditindakake antarane taun 40-an lan 50-an lan kanthi spontan nambahi semak kanthi unsur langka kayata anggrek saka genera Cephalantera. , Ophrys lan Orchis. Uga wigati yaiku anané kayu oak holm (Quercus ilex), nyekseni kecenderungan spontan kanggo mbentuk kayu jinis Mediterania. Ing sabuk kulon wilayah sing sugih ing elm (Ulmus minor) bisa diamati, nuduhake lingkungan alam sarujuk kanggo tatanan saka kayu kosong. Banyu payau Wiwit taun 1992, dalan sing dilengkapi wis digawe liwat lingkungan payau ing jejere laguna Caleri. Itinerary kalebu bagean pisanan kanthi nyebrang lingkungan sing madhep wedhi, pulo-pulo tabular sing khas ing laguna, lempung ing alam lan ditutupi karo vegetasi halophytic sing padhet sing dibentuk dening perennial sing tahan salinitas lemah. Path kasebut ana ing rawa uyah lan liwat dalan khusus bisa gampang nyebrang saluran, ing sisih ngisor, yen banyu ora mendhung, sampeyan bisa mirsani fauna bentik (kepiting, remaja, lan liya-liyane), flora submerged ( Zostera noltii) lan ganggang (Ulva, Enteromorpha, lsp). Ing pinggir sandbanks utawa cedhak lemah "salina", vegetasi halophytic musiman berkembang, kalebu Salicornia veneta, Suaeda marittima lan Salsola soda. Ing sawetara bagean ana uga sawetara wilayah marginal stabil dening Spartina maritima. Sawise nyabrang rawa uyah, "path halophilic" mungkasi ing sadawane dunes ing sisih kidul-wétan; ing kene vegetasi halophytic nyampur karo dunes sing luwih khas, lemah kurang asin lan luwih longgar lan ana perkembangan sing adil saka Juncus maritimus, Inula crithmiodes lan spesies khas liyane.

image map
footer bg