RSS   Help?
add movie content
Back

Fortezza di Golubac

  • Golubac 12223, Serbia
  •  
  • 0
  • 67 views

Share

icon rules
Distance
0
icon time machine
Duration
Duration
icon place marker
Type
Palazzi, Ville e Castelli
icon translator
Hosted in
Javanese

Description

Ing pinggir tengen Kali Danube, ing watu kasar sing madhep banyu kali sing megah, ana benteng Golubac, sawijining benteng abad tengahan saka abad kaping patbelas. Dumunung ing tengah negara abad pertengahan sing kuat, benteng Golubac nduweni fungsi pertahanan sing penting. Sajrone pirang-pirang abad dikuwasani dening wong Serbia, Hungaria lan Turki, sing tetep ana ing bentenge kanggo wektu sing luwih suwe. Danube makili nganti pirang-pirang abad garis tapel wates antarane kekaisaran Ottoman lan Hungaria, banjur antarane Turki lan Hapsburg. Muslim ing tangan siji, Kristen ing tangan liyane. Saiki, 588 kilometer saka 2.850 isih mili liwat Serbia, lan ana lima (enem, yen sampeyan uga nganggep Bač, luwih adoh) benteng gedhe sing ora katon. Antarane wong-wong mau ana "vigil" sing isih ana ing tapel wates, sing karo Rumania, cedhak titik ngendi kali dadi amba sing katon kaya segara. Nyatane, ing dhuwur kutha Golubac, 7km apik misahake sisih Serbia saka siji Romania, banjur nyempit rada dumadakan menyang kidul ing mripat sing waspada saka beteng homonim (Tvrđava Golubački grad), titik wajib wacana. kanggo ngakses Iron Gates, utawa ngarai Djerdap. Tembok bèntèng diadaptasi kanggo konfigurasi nemen saka terrain lan nyelehake steeply saka ndhuwur kanggo ngisor. Ing pucuk pucuk ana menara sing diarani "menara topi" amarga bentuke sing ora biasa. Rong baris tembok watu, sing mudhun saka menara, nyambungake wolung menara kothak sing digunakake kanggo pertahanan lan njaga. Pemandangan saka Bèntèng Golubac mbentang kanggo kilometer lan ndadekake panggonan becik kanggo dip romantis ing werna saka sunset dibayangke ing Danube.

image map
footer bg