RSS   Help?
add movie content
Back

Würzburg Residenz & Gardens

  • Residenzpl. 2, 97070 Würzburg, Germany
  •  
  • 0
  • 85 views

Share

icon rules
Distance
0
icon time machine
Duration
Duration
icon place marker
Type
Palazzi, Ville e Castelli
icon translator
Hosted in
Javanese

Description

Salah sawijining papan sing paling penting kanggo dideleng ing Würzburg yaiku Würzburg Residenz, istana Baroque lan bekas panggonan Pangeran-Uskup Würzburg. Dumunung ing pojok wétan kutha, Residenz minangka salah sawijining conto arsitektur Baroque sing paling apik, ora mung ing Jerman, nanging ing saindenging jagad, saengga mlebu ing Daftar Warisan Donya UNESCO. Kanthi luwih saka 300 kamar sing dihias ing fresko, permadani lan lampu gantung Bohemian, Residenz minangka pemandangan sing ora pengin dilewatake! Kraton kasebut butuh 60 taun kanggo ngrampungake lan saiki dadi fresco langit-langit paling gedhe ing donya, kubah mammoth sing ora didukung sing dirancang dening Balthasar Neumann, sing makili macem-macem bawana ing saindenging jagad, sing bisa dideleng nalika munggah ing tangga gedhe. Neumann ngaku manawa langit-langit ora bisa dirusak lan kapercayan marang rancangane dibuktekake sajrone pamboman Würzburg taun 1945 nalika langit-langit isih dadi siji. Nanging, akeh Residenz dirusak nalika pamboman kutha, ngrusak sayap lor lan kidul. Salah sawijining kamar sing paling nggumunake yaiku Kamar Mirrors, sing uga dirusak nalika dina-dina pungkasan Perang Dunia II, lan kanthi cepet direkonstruksi kanthi foto asli ruangan kasebut. Iki ditutupi saka lantai nganti langit-langit kanthi cermin sing dicet gaya Rococo. Sawisé iku, pindhah menyang Würzburg Court Gardens (Hof Garten) mung konco Komplek lan mlaku-mlaku liwat kebon, kang wis apik manicured, decorated karo patung njlimet lan mulyo bangku.

image map
footer bg