RSS   Help?
add movie content
Back

Flamingo menyang Granada

  • Sacromonte, 18010 Granada, Provincia di Granada, Spagna
  •  
  • 0
  • 42 views

Share

icon rules
Distance
0
icon time machine
Duration
Duration
icon place marker
Type
Musica
icon translator
Hosted in
Javanese

Description

Flamenco utawa cante jondo, ya iku gabungan swara, jogèd lan basa awak kang misuwur ing Andalusia ing abad kaping 18 lan banjur nyebar ing tlatah liya kayata Extremadura lan Murcia. Ing taun 2010, Unesco ngumumake Falmenco minangka Situs Warisan Donya Intangible. Pancen angel banget kanggo nglacak asal-usul flamenco, amarga asale saka warisan Arab, Gypsy, Yahudi lan Kristen. Kabeh gaya iki dicampur karo budaya Andalusia ngasilake tari folkloric sing wis suwe. Flamenco nduweni akeh unsur improvisasi. Ing tablao, penari sing diiringi musisi lan "palmas" (tepuk tangan berirama khas flamenco) nginterpretasikake gerakan flamenco sing paling jero. Swara wektu, lan liwat wacana ing macem-macem wilayah ing Andalusia, flamenco wis ngalami évolusi nyebabake macem-macem "palos" utawa gaya: bulerías, malagueñas, fandangos, soleás utawa granaínas. Salah sijine cradles flamenco ing Andalusia mesthi Granada. Episentrum flamenco ing kutha iki yaiku Sacromonte, ing ngendi saben wengi guwa-guwa kasebut diisi flamenco tablaos. Salajengipun, ing tetanggan iki, sampeyan bisa nemokake akeh bengkel gitar Spanyol, unsur dhasar saka genre iki. Zambra minangka jinis flamenco sing asale saka Granada sing ditondoi kanthi asal-usul gipsi. Kita nari tanpa alas kaki, nganggo rok dawa lan main kastanet. Zambra diwiwiti ing abad kaping 16, lan nduweni ciri sing padha karo tari perut. Iku wiwit dadi misuwur thanks kanggo wedding Moorish ing Granada.

image map
footer bg