RSS   Help?
add movie content
Back

Lawang Elvira

  • Pl. del Triunfo, 19, 18010 Granada, Spagna
  •  
  • 0
  • 74 views

Share

icon rules
Distance
0
icon time machine
Duration
Duration
icon place marker
Type
Siti Storici
icon translator
Hosted in
Javanese

Description

Gerbang Elvira, sing ana ing sikil gunung, sing mung lengkungan sing isih ana saiki, minangka pintu masuk tradisional menyang kutha Granada lan saiki minangka titik wiwitan sing sampurna kanggo ngerti lingkungan. Amarga posisi strategis, Puerta de Elvira liwat wektu dadi benteng-gapura nyata. Konstruksi kasebut nggambarake rong fase sajarah: periode Zirí ing abad kaping 11 lan periode Nasrid ing pamrentahan Yusuf I (1333-1354). Uga ing periode Nasrid, lengkungan monumental njaba dibangun, sing meh padha karo lawang gedhe sing dilestarekake ing pertengahan abad kaping patbelas, kayata Puerta Rambla (Bab al-Ramla) lan Puerta de la Justicia ing Alhambra (Bab al- Sari). Ing taun 1612, telung omah pengawal dibongkar, papan ing ngarep lawang digedhekake lan rolas omah dipasang ing jejere tembok, sing ora owah nganti saiki. Sajrone pendudukan Prancis, bagean tembok lan sawetara lawang sing dilapisi wesi dirusak, kalebu ing taun 1979 gapura wesi (bab al-Hadid) uga dikenal minangka Puerta de la Cuesta (bab al-Aqaba), ditambahake ing abad kaping 14. komunikasi Madinah karo Albaicín. Ing sikil monumen sing apik iki ana Piazza di San Gil saiki, sing nalika jaman Muslim ana Alun-alun Hatabin utawa Leñadores lan minangka salah sawijining alun-alun sing paling sibuk amarga dadi pusat komunikasi antarane kutha, desa lan desa. Madinah kang ana ing sebrang Kali Darro.

image map
footer bg