Back

Albaicín, bagéan paling tuwa ing Grana ...

  • Albayzín, Granada, Provincia di Granada, Spagna
  •  
  • 0
  • 22 views

Share

icon rules
Distance
0
icon time machine
Duration
Duration
icon place marker
Type
Siti Storici
icon translator
Hosted in
Javanese

Description

Albaicin minangka bagéan paling tuwa lan paling apik ing Granada: mikirake dalan-dalan sing sempit lan tanpa mobil sing ngubengi lereng sing curam menyang Alhambra, lan pengaruh Moor sing kuwat. Iki ayu, romantis lan mulyo wilayah Tetep; iku uga gampang banget kanggo ilang ing passageways nduwurke tumpukan! Yen sampeyan kepingin weruh carane njaluk menyang panggonan gaib iki, sampeyan ora perlu kuwatir. Nemokake Albayzin ora luwih gampang tinimbang: yen sampeyan wis ngrampungake tur Alhambra, sampeyan mung kudu metu saka kompleks monumental lan ndeleng ing ngarep sampeyan. Sampeyan bakal ngadhepi bukit, persis ngelawan karo Masjid Agung, saiki Katedral. Gunung loro iki dipérang déning kali, Darro, lan kaya-kaya raket banget. Panggonan favorit kanggo fotografer saka sak ndonya amarga tampilan narik ati sing katon saka saben sudut, Albayzin nggambarake wilayah Arab kutha, jantung budaya lan tradisi. Amarga kaendahane sing larang regane, lingkungan njero kasebut diumumake minangka Situs Warisan Donya UNESCO ing taun 1984, bebarengan karo Alhambra lan Generlife. Ing sawijining wektu, Albayzin saka Granada minangka situs bèntèng Iberia lan Romawi lan omah pisanan saka moor abad kaping-11. Ing taun-taun pungkasan Dinasti Nazrid, lingkungan kasebut tekan puncaké, kanthi populasi 40.000 jiwa lan 30 masjid. Iku mesthi dadi pendhapa sing paling padhet ing kabeh kutha. Sawisé reconquest Katulik, kutha iki tetep dadi tetanggan Muslim kutha, senajan populasi rauh wiwit nolak eksponensial amarga expulsion lan dipeksa konversi Muslim dening ratu Katulik. Ing wektu sajarah iki, "Carmens", omah-omah khas ing lingkungan sing isih makili salah sawijining kekhasan, muncul. Masjid-masjid dirusak lan sawetara gréja dibangun ing panggonane. Nanging, isih bisa ndeleng sisa-sisa bangunan asli, kayata Gréja San Salvador, sing wungu ing reruntuhan Walikota Mezquita saka Albayzin Granada. Ing taun 2003, Albayzin ndhuwur dadi situs Masjid Agung Granada, sing pisanan ing kutha kasebut wiwit taun 1492. Conto liyane arsitektur Muslim sing isih bisa dikagumi yaiku "Aljibes," tangki lemah sing dibangun kanggo panyimpenan banyu.

image map
footer bg