RSS   Help?
add movie content
Back

Piramida Nubian: Wonder sing ora dingert ...

  • Shendi, Sudan
  •  
  • 0
  • 43 views

Share

icon rules
Distance
0.0
icon time machine
Duration
Duration
icon place marker
Type
Siti Storici
icon translator
Hosted in
Javanese

Description

Sudan duwe luwih saka kaping pindho jumlah piramida sing bakal sampeyan temokake ing Mesir. Aku ngerti & Ndash; Aku uga ora percaya. Mulane aku kudu ndeleng dhewe. Manawa, sebutno Sudan lan paling lelungan bakal ngakoni dismissing minangka perang-suwek babagan ara-ara samun hambar & Ndash; ditindhes dening pambantaian lan krisis pengungsi ing Darfur lan perang sipil sing isih ana ing Republik Sudan Kidul sing anyar sawise pamisah lor-kidul ing taun 2011. Saka 3.100 nganti 2.890 SM, para firaun Mesir ngirim tentara menyang kidul ing sadawane Kali Nil kanggo nggoleki emas. granit kanggo reca, wulu manuk unta, lan babu. Tekan kidul minangka Jebel Barkal & Ndash; gunung cilik lor Khartoum & Ndash; padha mbangun bèntèng, lan candhi mengko, sadawane rute kanggo nduduhake dominasi liwat Nubians. Wilayah sing ditaklukaké banjur dikenal minangka Kush lan Kushites ngadopsi kabeh aspek budaya Mesir, saka dewa nganti glyphs. Nanging nalika kekaisaran Mesir ambruk ing 1.070 SM, Nubia padha bebas. Nanging, agama Amun mlaku jero lan 300 taun sabanjure Alara, Raja Kush, mimpin kebangkitan budaya Mesir, kalebu pambangunan piramida dhewe. Saiki percaya awake dhewe minangka putra sejatine Dewa Amun, putu Alara, Piye, nyerang sisih lor kanggo mbangun maneh candhi-candhi gedhe, lan meh 100 taun Mesir dikuwasani dening “Firaun Ireng”. Ing pucuking paprentahane, miturut dhawuhe Raja Taharqa Kushite sing misuwur, wilayahe nganti tekan Libya lan Palestina. Makuthané raja duwé kobra loro: siji kanggo Nubia, siji kanggo Mesir. Situs kuburan gedhe pungkasan saka Firaun Ireng kraton iki ana ing Mero & euml ;, sawijining kutha kuna ing pinggir wétan Kali Nil. Iku 9 jam drive saka Soleb, nanging worth iku: kene, ana luwih saka 200 piramida, diklompokaké ing telung situs. Ing taun 300 Masehi Kakaisaran Kush saya mudhun. Tetanèn sing suda lan tambah akeh serangan saka Ethiopia lan Roma nyebabake pungkasane pamrentahane. Agama Kristen lan Islam nyusul, lan pandonga marang Dewa Mesir Amun sirna saka memori.

image map
footer bg