Back

Museo Mineralogico Nyata

  • Via Mezzocannone, 80134 Napoli NA, Italia
  •  
  • 0
  • 17 views

Share

icon rules
Distance
0
icon time machine
Duration
Duration
icon place marker
Type
Arte, Teatri e Musei
icon translator
Hosted in
Javanese

Description

Museum Mineral Royal dumunung ing Perpustakaan Collegio Massimo dei Gesuiti sing bergengsi. Didegaké ing musim semi 1801 dening Ferdinand IV saka Bourbon, pusat riset ilmiah sing penting kanggo ningkatake sumber daya mineral Kerajaan Naples. Iki mbedakake saka akeh museum liyane, digawe khusus kanggo ngreksa donya mineral sing spektakuler lan tansah narik kawigaten. Mineralogi sing misuwur wis kerja ing kana, kalebu Matteo Tondi lan Arcangelo Scacchi sing isih dianggep minangka tokoh utama ing forum ilmiah internasional. Prestise ilmiah paling dhuwur ing institusi kasebut diraih ing taun 1845, taun nalika Museum kasebut dipilih minangka situs Kongres VII Ilmuwan Italia, sing nyumurupi partisipasi luar biasa saka sewu nem atus sewelas ilmuwan. Museum Mineral Diraja uga nduweni peran sosial-politik sing penting ing sajarah kutha. Ing taun 1848, sawisé Ferdinand II menehi Konstitusi, patemon pisanan Kamar Deputi dianakaké ing aula monumental Museum Kerajaan; pungkasanipun, ing 1860, iku dadi tuan rumah siji saka rolas stasiun polling kanggo voting ing aneksasi menyang Kratoning Italia. Area pameran, watara 800 meter persegi, kasusun saka bale monumental, lan kamar khusus kanggo Arcangelo Scacchi lan Antonio Parascandola. Nilai historis lan ilmiah sing dhuwur saka koleksi kasebut ndadekake Museum Kerajaan ing antarane museum mineralogi Italia sing paling penting lan, mesthi, ing antarane sing paling misuwur ing donya. 25.000 pameran dipérang dadi macem-macem koleksi. Koleksi Agung Museum Royal kasusun saka mineral wakil saka akeh kasunyatan geologi donya; sawetara sing rarities nyata kanggo kaendahan lan ukuran. Akeh spesimen, sing diklumpukake antarane 1789 lan 1797, dianggep 'bersejarah' lan nduweni minat khusus kanggo ngelmu lan nglumpukake, teka saka situs pertambangan Eropa sing saiki ditinggal. Koleksi Grandi Cristalli pamer kristal ukuran owahan lan wangun sampurna; antarane kabeh 482 kg pasangan kristal kwarsa hyaline saka Madagaskar, nyumbang kanggo Charles III saka Bourbon ing 1740 lan diselehake ing Museum ing awal abad XIX. Koleksi Vesuvian unik ing jinise amarga relevansi ilmiah lan langka lan kaendahan sawetara temuan. Diwiwiti ing awal 1800-an, wis diperkaya liwat wektu karo spesies anyar sing ditemokake sajrone 200 taun pungkasan ing Vesuvius. Koleksi Kristal Buatan digawe saka spesimen sing disintesis dening Arcangelo Scacchi lan dianugerahi ing Pameran Universal ing London (1862) lan Paris (1867). Koleksi Mineral Tufi Campani, diwiwiti ing 1807, nyedhiyakake langka nyata kayata fluoborite, sing cocog karo nocerite lan hornesit sing didiskreditake. Antarane temuan saka Koleksi Meteorit kita nuduhake spesimen 7583 gram siderite, ditemokake ing 1784 ing Toluca ing Meksiko. Pungkasan, kita ngelingi Koleksi Watu Keras kanthi cameo khas saka pakaryan Neapolitan, Koleksi Medali sing dicithak nganggo lava Vesuvius ing antarane sing taun 1805 ngasilake profil Ferdinand IV lan Maria Carolina, lan medali sing apik sing dicithak ing lahar. wiwit taun 1859 kanggo ngurmati Napoleon III, Koleksi Instrumen Ilmiah kalebu protraktor refleksi kanthi bunder vertikal sing dibangun Arcangelo Scacchi, ing 185 1, dening tukang Neapolitan khusus ing alat pelaut.

image map
footer bg