RSS   Help?
add movie content
Back

Menara Jam lan Museum Wektu

  • Piazza Erbe, 46100 Mantova MN, Italia
  •  
  • 0
  • 34 views

Share

icon rules
Distance
0
icon time machine
Duration
Duration
icon place marker
Type
Altro
icon translator
Hosted in
Javanese

Description

Menara Jam, kanthi tata letak persegi panjang lan dibangun ing 1472-73 ing proyek dening Luca Fancelli kanthi panjaluk saka Marquis Ludovico II, diarani jam kuna sing digawe dening Bartolomeo Manfredi, mekanik, matématikawan lan ahli nujum ing pengadilan Gonzaga. .uga dikenal minangka Bartolomeo dell'Orologio. Jam kasebut diresmikake ing Desember 1473. Nelpon nuduhake jam sing ditandhani karo angka Romawi, lan nuduhake indikasi liyane kayata tandha zodiak, jam planet, dina Rembulan, posisi lintang, migunani kanggo ngerti yen wektu tartamtu ana ing pengaruh planet sarujuk. Museum Wektu Nang Menara, kanthi akses saka bale Palazzo della Ragione, ana pameran pisanan obyek lan gear sing ditinggalake utawa diganti liwat wektu dening wong-wong sing nyelehake tangane menyang jam. Mangkono, sampeyan bisa ngujo makutha abad kaping limalas, tangan, tandha zodiak ing tembaga embossed, pendulum banyu mancur lan uga rong struktur abad XIX ing kayu lan lembaran logam sing diukir, kanthi muter ing mburi jendhela octagonal. jam kanggo maca malah ing wayah wengi. Kunjungan kasebut pancen dianjurake kanggo ngujo mekanisme mesin jam, nanging uga kanggo tampilan sing nggumunake sing mbukak ing lantai ndhuwur menara ing ngendi sampeyan bisa nyekel salah sawijining pemandangan kutha sing paling apik, ndeleng tlaga sing ana ing saubengé. Mantep..

image map
footer bg