RSS   Help?
add movie content
Back

Jam Romawi

  • Via Toledo, 402, 80134 Napoli, Italia
  •  
  • 0
  • 63 views

Share

icon rules
Distance
0
icon time machine
Duration
Duration
icon place marker
Type
Altro
icon translator
Hosted in
Javanese

Description

Jam enem jam, "sing diarani gaya Romawi, minangka jam tartamtu sing ora nuduhake bagean wektu tradisional ing jam XII, nanging ing VI. Iki minangka sundials, sing dituduhake, kanggo swara lonceng, Jam Italic kuno sing diadopsi ing Roma dening Gréja ing pungkasan abad kaping 13. Jam iki ditandhani kanthi nimbang wiwitan wektu ngukur saka wayah sore Avemaria, sakcepete sawise sunset, lan ora maneh saka tengah wengi, minangka adat. Sekawan giliran lengkap tangan kudu teka ing 24 jam, saéngga dibagi dina dadi papat interval saben 6 jam. Kanggo mesthekake pangerten sing luwih apik babagan wektu kasebut, sing disebut ribotta uga diwenehake: sawise kira-kira menit, jumlah stroke sing padha diulang kanggo nggawe wektu bisa dingerteni sanajan sing paling diganggu. Salajengipun, wonten invasi wadyabala Napoleon ing tlatah Italia ingkang njalari dipuntepangaken jam Oltramontane utawi jam Perancis, ing dinten punika dipunwiwiti ing tengah wengi lan kapérang dados kalih rolas jam. Jinis pancacahan wektu iki, cendhak, diadopsi ing saindhenging Eropah. Negara kepausan, sapisan Prancis wis dibusak, nyoba kanggo mulihake ukuran kuna wektu, miturut Jam Italic, nanging kepeksa nyerah, banjur nganggo apa saiki wis dadi cara ngetang universal.

image map
footer bg