RSS   Help?
add movie content
Back

Piazza del Popolo

  • Piazza del Popolo, 48018 Faenza RA, Italia
  •  
  • 0
  • 22 views

Share

icon rules
Distance
0
icon time machine
Duration
Duration
icon place marker
Type
Fontane, Piazze e Ponti
icon translator
Hosted in
Javanese

Description

Alun-alun kasebut temenan asale saka kuno banget nanging wiwit njupuk fisiognomi sing isih dadi ciri ing abad kaping limalas, kanthi pambangunan loggia Palazzo Manfredi, sawijining konstruksi sing diwiwiti persis sawise transformasi pamaréntahan kutha kuna dadi seigniory. lan karo pindhah saka Manfredis piyambak ing bale kutha. Ing wusana bangunan iki direnovasi lan enriched ing lantai ndhuwur karo mullioned jendhela ing watu Istrian putih (mung siji tetep) lan loggia loro-lantai gedhe karo pitu lengkungan. Iki minangka inti pisanan saka loggia, banjur digedhekake ing abad kaping pitulas kanthi tujuan nggawe kabeh sisih seragam persegi, menehi definisi arsitektur sing khas banget. Kabeh loggia banjur dibangun maneh ing wangun neoklasik, padha karo sing asli, ing taun 1859 dening insinyur kotamadya Ignazio Bosi. Ing sisih liya yaiku Palazzo del Podestà, sing ditambahake loggia rong tingkat, kanthi biaya para penjaga toko kanthi toko ing alun-alun, ing taun 1760. Proyek awal, yaiku taun sadurunge, melu pambangunan rencana mung nanging Dewan Sesepuh wanted kanggo duwe loro jubin kanggo simetri karo loggia ing ngarep, sing, saka bale kutha. Ing wektu iki, ide kanggo ngowahi ruang kutha sing isih durung ditetepake dadi alun-alun biasa diwujudake, kanthi arsitektur ditandhani dening arcade spekuler kaya latar mburi scenographic, miturut konsep abad kaping wolulas. Tangan kudu diselehake ing jejere Palazzo del Podestà ing taun 1872-75, amarga ana masalah statis sing jelas, lan karya kasebut dipasrahake marang arsitek-insinyur kotamadya sing berbakat Achille Ubaldini, sing nggunakake formulir klasik minangka tiruan saka kotamadya. bangunan, direnovasi limalas taun sadurungé saka Bosi. Ubaldini, sing umume nyingkiri kanon neoklasik kanggo ngetutake budaya eklektik, ing kasus iki nyoba nylarasake loggia anyar karo sing wis ana, adaptasi siji menyang liyane supaya ora ngenalake unsur sing kontradiktif menyang sing luwih "alus" lan liya-liyane. ruang dimuat, makna kabeh kutha.

image map
footer bg