RSS   Help?
add movie content
Back

Fountain Monumental

  • Piazza della Libertà, 48018 Faenza RA, Italia
  •  
  • 0
  • 23 views

Share

icon rules
Distance
0
icon time machine
Duration
Duration
icon place marker
Type
Fontane, Piazze e Ponti
icon translator
Hosted in
Javanese

Description

Nganti luwih saka seabad kepungkur, uga nduweni fungsi praktis sing penting banget, amarga nyedhiyakake populasi banyu sing luwih sehat tinimbang sumur ing jero kutha, asring dicemari dening limbah saka kandang utawa saluran pembuangan. Faenza minangka salah sawijining kutha pisanan ing Romagna sing nglengkapi saluran banyu sing, sanajan diwatesi ing sawetara titik emisi, wis suwe dadi sumber kebanggaan kanggo masarakat. Wis ing jaman Renaissance, cedhak loggia kotamadya ana sumber banyu kanggo panggunaan wong. Banjur, ing taun 1583, friar Domenico Paganelli (1545-1624), arsitek pontifical lan superintendent pabrik San Pietro (yaiku Katedral Faenza) ditugasake kanggo nggawa banyu menyang tengah. Dheweke nemokake banyu ngombe sing apik banget ing wilayah Cartiera lan miwiti pambangunan saluran banyu terakota, sawijining karya sing diganggu nganti suwe amarga friar kasebut diundang menyang Roma kanggo karya liyane. Iki pulih ing taun 1614 lan Paganelli dhewe, kanthi saran saka Kardinal Rivarola, nugasake arsitek Ticino D. Castelli kanggo mbangun spring, sing ngrampungake karya kasebut ing taun 1621.

image map
footer bg