RSS   Help?
add movie content
Back

Faenza

  • 48018 Faenza RA, Italia
  •  
  • 0
  • 22 views

Share

icon rules
Distance
0
icon time machine
Duration
Duration
icon place marker
Type
Siti Storici
icon translator
Hosted in
Javanese

Description

Faenza mbokmenawa didegaké déning wong Romawi ing abad kaping 2 SM. C. ing situs sing wis dienggoni ing jaman prasejarah. Romawi Faenza (Faventia) banjur dadi pusat kekuwatan, papan perdagangan lan bengkel tukang. Ing abad kaping 8 iki diubengi tembok kanggo mbela diri saka Lombard lan ing awal abad kaping 12 liwati saka sistem feodal menyang institusi kotamadya. Ing abad kaping patbelas, Manfredis nelukaké Pangéran Faenza lan njaga nganti meh rong atus taun. Ing wektu iki Palazzo del Popolo digedhekake lan dihiasi, Katedral dibangun, tembok kutha digedhekake. Iki minangka periode kemegahan paling gedhe ing Faenza lan uga periode pangembangan keramik, unsur sing bakal dadi ciri urip ekonomi lan budaya kutha sajrone pirang-pirang abad. 1501 nandhani pungkasane pamimpin Manfreda dening Valentino lan periode dominasi Venetian nganti 1509/10; sawise Faenza liwati ing panguwasa papacy lan tetep ana nganti dasawarsa pungkasan abad kaping wolulas, nalika Romagna, kanggo kabungahan gedhe lan relief saka wong Faenza, iki annexed menyang Kratoning Sardinia. Ing abad rong puloh banjur nandhani periode ngrembaka kanggo kutha. Ijol-ijolan komersial multiply thanks kanggo construction saka prapatan railway penting sing nyambungake Faenza karo pusat blanja utama lan Pameran Torricelliana uga dianakaké, acara ekonomi penting banget, uga dibukak dening raja, kang menehi kondhang nasional kanggo kutha. Saiki Faenza sugih ing monumen lan ing ndhuwur kabeh seni, keramik, sing wis misuwur ing saindenging jagad. Sajrone pirang-pirang abad, keramik wis ngubungake kutha Faenza karo jenenge, saengga Faenza (Faiance) identik karo majolica ing saindenging jagad, tradhisi sing terus tanpa gangguan lan isih nduweni peran penting ing budaya lan budaya. urip ekonomi kota..

image map
footer bg