Costacciaro / fabrika e lashtë e naftës... - Secret World

Via Valentini, 31, 06021 Costacciaro PG, Italia
52 views

Molly Sue

Description

Antiko frantoio Dell'olio është vendosur në qendrën historike të qytetit, brenda një dhome të lashtë rinovuar kohët e fundit. Vendi ja vlen të vizitohet siç propozon të gjitha fazat e përpunimit të ullirit që fillojnë nga mulliri deri në shtypjen dhe korrjen e naftës. Uzina, e datuar në shekullin XVII-XVII, ishte në veprim deri jo shumë vjet më parë, kur i përkiste Z.Karlo Bartoleti. Kjo është uzina më e madhe dhe më e vjetër e naftës në rajon; është një dëshmi e rëndësishme e kultivimit të pemës së ullirit, përhapur gjerësisht, tashmë në shekullin e pestë, Në Dukeshën E Montefeltros. Që nga fillimi u quajt & quot; Il Montano & quot;. Termi vjen ndoshta nga Latin "molendium" që do të thotë saktësisht mulliri, nëpërmjet një seri transformimesh gjuhësore. Struktura përbëhet nga një mulli për shtypjen dhe shtrydhjen e ullinjve dhe një rreze të fuqishme lisi, e cila është e lidhur me një kundërpeshë guri.