Fshati romantik Kaverago.... - Secret World

24050 Cavernago BG, Italia
41 views

Morgane Burton

Description

Fshati romantik Kavago ndodhet në luginat Bergamo vetëm 12 kilometra nga Bergamo dhe përqafohet nga Parku I bukur Rajonal i Serios, një rezervë e mbrojtur e natyrës që zhvillohet nga Seriumi përgjatë rrjedhës Së Serisë së Lumit homonom, deri në gojën e saj në Adda. Cavernago është një fshat me një atmosferë unike dhe njihet gjithashtu si" il paese dei due castelli", kështjella E Malpagës dhe kështjella E Kavalagos. Kështjella E Malpagës është vendi ku Bartolomeo Koleoni vendosi të ngrejë rezidencën e tij sapo mori në fe këto territore Lombarde dhe ndonse struktura lindi me nevoja mbrojtëse, ajo u zbut veçanërisht nga veprat e artit, afreskove dhe dekorimet për ta bërë atë të përsosur si një banesë fisnike. Tani është e mundur të vizitohet kështjella dhe të çmosh të gjitha pikëpamjet dhe dhomat dhe është gjithashtu e mundur që ajo të veshë rroba të bukura të cilësisë nga periudha E Koleonit. Këto rroba të çmuara janë bërë të gjitha duke marrë si frymëzim afreskot e kështjellës dhe ju lejojnë të jetoni një përvojë vërtet të veçantë. Mund të flesh gjithashtu brenda mureve të kështjellës, Në Hanin e Udhëtarëve Fisnikë, një strukturë e vendosur në oborr dhe e projektuar për dashnorët e historisë dhe qëndrimin e bukur, që ofron shtretër dhe pjata tipike të traditës lombard. Përveç kësaj, çdo vit në gusht, ri-vënia historike në Malpaga hap një hendek në të kaluarën dhe fazat përgjatë rrugës së personazheve të kështjellës me rroba tradicionale, minstrule, princesha dhe Kalorës tullac si dhe këngëtarë e muzikantë, për një atmosferë tipikisht mesjetare dhe absolutisht të papërmbajtshme. Kështjella e dytë E Cavernagos është gjithashtu e lidhur me Shtëpinë Koleoni, dhe është kështjella E Cavernagos, e quajtur Gjithashtu Martinengo Koleoni. Ajo u ndërtua midis 1597 dhe 1610 nga Françesko Martinengo Koleoni, një pasardhës i brezit të katërt të Koleonit. Si paraardhësi i tij, Françesko ishte një udhëheqës i aftë, por gjithashtu një njeri i kulturës dhe ja doli të krijojë një ndërtesë të sigurtë, por jashtëzakonisht të pasur me punë artistike dhe zbukurime delikate. Gjatë shekullit të nëntëmbëdhjetë, dega e familjes Koleoni të Së cilës Françesko u vra për fat të keq dhe fortesa u dorëzua disa herë, deri sa u bë pjesë e Pronës Së Princërve Gonzaga të peshkopit. Deri sot Ky Pronar është ende një pronë private e familjes dhe është bërë e disponueshme për turne udhëzues dhe veprimtari të rëndësishme.