Mulliri I Vjetër ... - Secret World

Via Populonia, 3, 58024 Massa Marittima GR, Italia
49 views

Keira Scarlett

Description

Mulliri I Vjetër Uzina e naftës e shekullit të shtatë e nëntëmbëdhjetë siguron një dëshmi të vlefshme historike të një qytetërimi fshatar që nuk ekziston më sot, duke i lejuar vizitorit një rindërtim real vizual të një mjedisi tipik të jetës së përditshme në Qytetin Marema. Faktori që e bën dërmuesin aq interesant është kompletimi i tërë aparatit, një shembull i rëndësishëm i përpunimit të Ullinjve si me energji kafshësh, ashtu edhe njerëzore. Të mbetet e ruajtur në mënyrë të përsosur rrotën e madhe të pajisjeve tek shtyllat, prototipi i të cilit u projektua për herë të parë nga Leonardo da Vinçi, i lidhur me gurin e granitit nëpërmjet një leve, me të cilën ishte agiogato mushka dhe verëbërësja, shtypi, druri i lisit që punoi manualisht dhe u përdor për të shtypur brumin e ullirit të prodhuar nga kërcitja. Ka gjithashtu objekte të dobishme për kryerjen e punës, të tilla si bruskole, qese rrethore me kashtë të thurura ku u magazinua brumi i ullirit gjatë shtypit, duke matur lugët për shitjen e naftës me pakicë dhe mjetin për pjekjen e barlit. Në hyrje të mullirit mund të shihni pajisjet për shitjen e vajit të virgjër ullirit, vajit pomace dhe fondacionit, i cili u përdor për llampat e naftës. Në fund të korridorit u përdor si stallë për mushkën.