Kështjella Turku... - Secret World

Linnankatu 80, 20100 Turku, Finlandia
17 views

Jasmine Obama

Description

Kështjella Turku është një nga ndërtesat më të vjetra që përdoren ende në Finlandë dhe një nga kështjellat më të mëdha mesjetare Në Skandinavi. Monumenti kombëtar, qëndron në brigjet e Aureolës së lumit.Ndërtimi i kështjellës filloi më 1280 dhe dëshmoi rëndësinë e qytetit Turku, në atë periudhë të veçantë historike; në dy shekujt e ardhshëm mbrojtja e tij u forcua dhe u shtua në lagjet e reja të jetesës.Pjesa kryesore e kështjellës u zgjat në mënyrë të konsiderueshme gjatë shekullit të GJASHTË, pas pranimit në fronin E Gustav I Suedisë.Vetëm pasi kështjella ka patur një rol në mbrojtjen e mbretërisë, kur në 1318 rusët pushtues Nga Veliki Novgorod shkatërruan Turkun.Kështjella dhe birucat e saj janë një nga tërheqjet më të mëdha për turistët dhe udhërrëfyesit duan të thonë se fantazma E Hedvig Eleonora Stenbok, e cila jetoi në kështjellë gjatë shekullit TË TETË, ajo mbeti brenda mureve të saj.